Kunstsilo støtter ikke din nettleser

Du bruker en nettleser som ikke støttes lenger på web. Last ned en av disse:

Etter over 20 år med inspirerende, moderne og vakre utstillinger har Sørlandets Kunstmuseum nå stengt dørene og skiftet navn til Kunstsilo. Nettsiden skmu.no legges ned, og kunstsilo.no er vårt nye nettsted. Innspurten mot Kunstsilo har begynt!

5 grunner til at kunst er viktig

Derfor er kunst viktig 25.01.2021

Hvorfor bygges det nye, store kunstmuseer? Hva gjør at flere og flere bruker museer som møteplasser og tilholdssteder? Hvorfor mener mange mennesker at kunst er viktig? Vi spurte Kunstsilos kunstneriske direktør Trude Gomnæs Ugelstad, og hun ga oss fem gode grunner.

1 Kunst er et fristed

– Alle mennesker trenger et frirom fra  ansvar og forpliktelser i hverdagen. En kunstopplevelse kan ta deg inn i en helt annen verden, om så bare for en kort periode. Det kan være glede over noe vakkert, en historie eller et håndverk.

2 Kunst skaper gjenkjennelse

– Det er viktig for mennesker å identifisere seg med andre. Vi føler oss mindre ensomme i det vi møter noen som føler det samme som oss. Det skaper en forbindelse mellom deg og kunstneren, og andre som responderer på det samme.

3 Kunst utforsker livet

– Det er mange ting som er vanskelig å si med ord, men som kan formidles og oppleves gjennom kunst. Kunst er et språk som når alle slags mennesker, med all slags bakgrunner.

4 Kunst til undring og læring

– En kunstopplevelse kan vekke glede, sorg, inspirasjon eller provokasjon. Imellom trenger vi å føle på noe vi ikke forstår. Det er viktig for at vi skal for at vi skal forstå oss selv og andre. Empati starter hos oss selv.

5 Kunst speiler verdensbildet

– Kunst er ikke bare et personlig uttrykk, det er i mange tilfeller også et bilde på samfunnet og verden vi lever i. Det kan gi oss nye perspektiver på omgivelsene våre.

Kunstsilo. Trude Gomnæs Ugelstad er kunstnerisk direktør ved Kunstsilo, et kunstmuseum i Kristiansand som blant annet inneholder Nicolai Tangen sin kunstsamling Tangen-samlingen.
Trude Gomnæs Ugelstad. Kunstnerisk direktør, Kunstsilo.

More from Kunstsilo

Your browser is out-of-date!

Update your browser to view this website correctly. Outdated Browser

×