Kunstsilo støtter ikke din nettleser

Du bruker en nettleser som ikke støttes lenger på web. Last ned en av disse:

Etter over 20 år med inspirerende, moderne og vakre utstillinger har Sørlandets Kunstmuseum nå stengt dørene og skiftet navn til Kunstsilo. Nettsiden skmu.no legges ned, og kunstsilo.no er vårt nye nettsted. Innspurten mot Kunstsilo har begynt!

Microworld Kristiansand popup Kjevik Lufthavn digital kunst Kunstsilo Sørlandets Kunstmuseum Genetic Mot

(Arkiv)Overrasker turister med interaktiv kunstopplevelse på Kjevik

arkiv Sørlandets Kunstmuseum 09.07.2021

– Jeg ble helt yr da Sørlandets Kunstmuseum utfordret oss til å gi rom til kunst på Kjevik, sier lufthavnsjef Arne Johan Johnsen.

Nå strømmer det på med sommergjester til Agder, og tusenvis av sol-og opplevelseshungrige familier lander på Kjevik i løpet av sommeren. Der vil de bli møtt med opplevelser allerede ved ankomsten, hvor rastløse barn og voksne kan utforske interaktiv kunst mens de venter på bagasjen.

–  Å feriere på Sørlandet har alltid vært forbundet med gode opplevelser, men i sommer rekker man ikke engang sette seg i bilen før ferieopplevelsene starter, sier flyplassdirektør Arne Johan Johnsen.

Sett av over 300.000

I mai åpnet den interaktive, digitale utstillingen Microworld Kristiansand i Sørlandets Kunstmuseum. Da oppsto ideen om å ta den lekende kunsten ut av museet og inn i det offentlige rom.– Dette er veldig engasjerende kunst som publikum umiddelbart forstår hvordan de skal interagere med. Over 300.000 publikummere verden over har allerede opplevd Microworld, så vi er ikke i tvil om at dette engasjerer på tvers av alder og kunstinteresse, sier Torill Haugen, kurator ved Sørlandets Kunstmuseum.

Lufthavnsjefen trengte ikke betenkningstid da forespørselen kom.

– De fleste tenker på flyplasser som ikke spesielt spennende steder å oppholde seg. Å bli utfordret på å overraske våre gjester med en uventet kunstopplevelse gjorde meg helt yr, og vi ryddet umiddelbart plass ved bagasjebåndet, sier han.

Kunsten ut til folket

Johnsen ser mange muligheter gjennom samarbeidet. Microworld på flyplassen er nemlig åpen for alle som besøker flyplassen.

– Dette hjelper oss som flyplass å gå nye veier, mens museet får kunsten ut til folket. Dette er et samarbeid vi håper å bygge videre på, sier han.

Installasjonen på Kjevik er én av til sammen syv ulike kunstinstallasjoner som utgjør utstillingen Microworld Kristiansand på Sørlandets Kunstmuseum. Utstillingen bruker blant annet sensorer, mikrofoner, kinetiske kamera og smarttelefoner for å skape en interaktiv opplevelse.

På Kjevik kan man hoppe, danse, eller bevege seg som man vil – og se sin egen silhuett og bevegelse bli multiplisert og animert på mange ulike måter.

– Det ville vært veldig hyggelig om barna hadde det så gøy at de ikke vil forlate flyplassen frivillig, avslutter Johnsen.

Microworld Kristiansand er en utstilling av den engelske kunstnerduoen Genetic Moo. Den står på Sørlandets Kunstmuseum i perioden 21.mai – 26.september

Installasjonen på Kjevik vil stå gjennom hele sommeren.

More from Kunstsilo

Your browser is out-of-date!

Update your browser to view this website correctly. Outdated Browser

×