Kunstsilo støtter ikke din nettleser

Du bruker en nettleser som ikke støttes lenger på web. Last ned en av disse:

Etter over 20 år med inspirerende, moderne og vakre utstillinger har Sørlandets Kunstmuseum nå stengt dørene og skiftet navn til Kunstsilo. Nettsiden skmu.no legges ned, og kunstsilo.no er vårt nye nettsted. Innspurten mot Kunstsilo har begynt!

Virtuell utstilling: Queering Modernism

Tangen-samlingen | Utstilling 21.06.2023

Opplev Kunstsilos sommerutstilling Queering Modernism i vårt virtuelle utstillingsrom. Utstillingen er kuratert av Anna Bonsink og Giulia Calvi, vinnerne av den gjeve kuratorprisen AKO Curatorial Award.

En feiring av skeiv kunst og kultur 

Utstillingen feirer skeiv kunst og kultur, og retter søkelyset mot det rike mangfoldet og kompleksiteten i nordisk modernisme. Den utforsker seksualitet og kjønn, samtidig som den utfordrer vår forståelse av maskulinitet og femininitet, sosiale strukturer og det performative ved kjønnsroller. Med Queering Modernism, vil Bonsink og Calvi vise at skeive kunstverk alltid vært en del av modernismens fortelling, og tar seeren med på en reise i vår fortid som forteller en annen historie enn den vi er kjent med.

Navigasjonsinstruks med video finnes lengre ned i teksten.

Fra Else Hagens og Siri Derkerts malerier som utfordrer det mannlige blikket og kvinnelig fremstilling i sine arbeider, til Anders Petersens fotografier som skildrer undergrunnssamfunn og Gösta Adrian-Nillsons’ malerier som eksplisitt utforsker skeiv identitet. Utstillingen viser hovedsakelig verk fra Tangen-samlingen, men inkluderer også verk av Jo Ravn Abusland og Marte Gunnufsen fra Sørlandssamlingen, samt fotografier av Bolette Berg og Marie Høeg fra Preus museums samling.

Prosjektet kom til i anledning femtiårsdagen for opphevelsen av straffelovens paragraf 213, som resulterte i avkriminalisering av homofili i Norge. 

Velkommen til samtale med kuratorene onsdag. 23 august på Teateret!

Prisbelønt utstilling 

Kuratorene Anna Bonsink og Giulia Calvi vant i 2021 den gjeve prisen AKO Curatorial Award. Prisen er opprettet for å støtte og stimulere utviklingen av de kuratoriske ferdighetene til avgangselevene ved masterprogrammet Curating the Art Museum ved Courtauld Institute of Art i London. Prisen deles ut på grunnlag av utstillingsforslag som tar utgangspunkt i Nicolai Tangens store kunstsamling av nordisk modernisme innenfor alle medier.

Utvalgte verk

Christer Strömholm, Gina och Nana, Place Blanche, Paris, 1962. © Christer Strömholm / BONO 2023.
Gösta Adrian-Nilsson, Den vita och den blå matrosen, udatert. © Gösta Adrian-Nilsson / BONO 2023.
Berg & Høeg, Portrait of Marie Høeg with cigarette, ca. 1895-1903. From The Preus museum collection.
Lena Cronqvist, Spegling, 1982. © Lena Cronqvist / BONO 2023.
Jo Ravn Rabusland, Furu 1909-d.d. (Gran 1643-1909), 2020. © Jo Ravn Abusland / BONO 2023.

Virtuelt utstillingsrom 

I påvente av nytt museumsbygg, har Kunstsilo utviklet et virtuelt utstillingsrom som kan vise kunst på en ny og innovativ måte. I Queering Modernism kan publikum få oppleve et bredt omfang av malerier, foto og videoinstallasjon. Utstillingen kan oppleves her.

PC/MAC: Benytt datamus og piltastene på tastaturet til å navigere deg i utstillingsrommet. Mobil: Benytt touch-skjermen og pilene på skjermen til å navigere deg i utstillingsrommet. Roter mobil til venstre bedre skjermopplevelse.

KUNSTNERE  

Jo Ravn Abusland / Gösta Adrian-Nilsson / Bolette Berg og Marie Høeg / Lena Cronqvist / Siri Derkert / Arvid Fougstedt / Marte Gunnufsen / Else Hagen / Tora Vega Holmström  / Tove Jansson / Rita Kernn-Larsen / Anders Petersen / Kjartan Slettemark / Christer Strömholm  / Nína Tryggvadóttir

OM VINNERNE

ANNA BONSINK

Anna Bonsink winner of AKO Curatorial Award 2021 exhibition Queering Modernism

Anna Bonsink (hun/henne; f. 1998, Amsterdam, Nederland) jobber for tiden som programassistent ved Zabludowicz Collection i London. Hun fullførte sin MA i Curating ved Courtauld Institute of Art i London i 2021, og har en tverrfaglig BA fra University College Roosevelt i Nederland med fokus på Music Performing, Musicology og Art History. Hun studerte fiolin ved Sweelinck-akademiet ved konservatoriet i Amsterdam fra 2011 til 2016. Hun er interessert i eksperimentell musikk, multimediaopptreden og klubbkultur, og hun er dedikert til å fremme marginaliserte miljøer innen kunst. Anna bor og jobber i London.

GIULIA CALVI

Giulia Calvi winner of AKO Curatorial Award 2021 Queering Modernism

Giulia Calvi (hun/de; f. 1998, Varese, Italia) er frilanskurator, forsker og skribent. Hun har en MA i Curating fra Courtauld Institute of Art og en BA i filosofi fra King’s College London. Hun brenner for skeive historier, maritim arv og måten samfunnsfortellinger utspiller seg på i museer. Hun håper å ta en doktorgrad som forsker på interseksjonelle tilnærminger til fremvisningen av materiell kultur fra piratkopieringens gullalder. Giulia bor og jobber i London.

Utstillingen er støttet av AKO Foundation.

Alle verksbilder i den virtuelle utstillingen er © BONO 2023.

More from Kunstsilo

Your browser is out-of-date!

Update your browser to view this website correctly. Outdated Browser

×