Kunstsilo støtter ikke din nettleser

Du bruker en nettleser som ikke støttes lenger på web. Last ned en av disse:

Etter over 20 år med inspirerende, moderne og vakre utstillinger har Sørlandets Kunstmuseum nå stengt dørene og skiftet navn til Kunstsilo. Nettsiden skmu.no legges ned, og kunstsilo.no er vårt nye nettsted. Innspurten mot Kunstsilo har begynt!

Byhallen Kristiansand. (Foto: Wikimedia Commons)

Utstillingsåpning i Byhallen 4. mai

27.04.2023

Velkommen til åpningsarrangement i Byhallen, Rådhuskvartalet i Kristiansand.

Torsdag 4. mai klokken 18 åpner utstillingen «Hvem eier morgendagen? Politisk kunst fra Tangen-samlingen» for siste gang. Vandreutstillingen har under konseptet Kunstsilo i bevegelse turnert til seks visningssteder i Agder, hvor siste stopp er i Byhallen som ligger i Rådhuskvartalet. Utstillingen åpner for publikum mandag 8.mai, så åpningen er en førvisning.

Åpningen er en del av hovedprogrammet til Europakonferansen og Demokratiuka. Se hele programmet her.

Program for åpningen 4. mai

Åpningstale av Paul Dujardin, President for komiteen for Belgias hundreårsjubileum (President of the Centennial Anniversary Committee of the Kingdom of Belgium) og tidligere direktør ved BOZAR, kunstmuseum i Brussel.

Tale av Hanne Cecilie Gulstad, kurator ved Kunstsilo

Om utstillingen

Hvem eier morgendagen? løfter frem kunstnere fra 1960- og 70-tallet som gjennom sitt arbeid stilte spørsmål ved og kritiserte sin egen samtid– både gjennom rene politiske ytringer i selve kunstverket, men også ved å løfte frem aspekter og temaer de mente offentligheten burde bry seg om, anerkjenne og verdsette.

Publikum som besøker utstillingen vil få oppleve et utvalg kunstverk som tar for seg temaer knyttet til politiske protester, kollektivisme fremfor individet og kjærlighet til naturen.

Utstillingen bygger på et utvalg grafikk fra Nicolai Tangens store samling av nordisk modernisme, samt enkelte verk fra Sørlandets Kunstmuseum sin samling. Utstillingens tittel er hentet fra et verk av Willibald Storn, en sentral skikkelse fra 60- og 70-tallet. Det er i samarbeid med Agder Fylkeskommune og AKO Kunststiftelse at både utstillingen og DKS-opplegget har blitt til.

Se hva Agders unge tenker om fremtiden

Parallellt med utstillingen har det også blitt gjennomført et samarbeid med Den Kulturelle Skolesekken (DKS) og Agder Fylkeskommune, hvor nærmere 3000 elever gjennom undervisningsopplegget Loop – Historien gjentar seg har skrevet tanker og drømmer om sin egen fremtid:

Elevene skaper en felles skulptur på hvert visningssted. Deretter skriver hver enkelt et ønske for fremtiden på en lapp, ruller den sammen og planter den i skupturen. Disse skulpturene er derfor levende verk som preges av den enkeltes stemme og felleskapet den eksisterer i.    I Byhallen vil alle skulpturene stilles ut, og publikum får lov til å ta ut rullene og lese (så lenge de rulles tilbake og settes på plass igjen).

More from Kunstsilo

Your browser is out-of-date!

Update your browser to view this website correctly. Outdated Browser

×