Kunstsilo støtter ikke din nettleser

Du bruker en nettleser som ikke støttes lenger på web. Last ned en av disse:

Etter over 20 år med inspirerende, moderne og vakre utstillinger har Sørlandets Kunstmuseum nå stengt dørene og skiftet navn til Kunstsilo. Nettsiden skmu.no legges ned, og kunstsilo.no er vårt nye nettsted. Innspurten mot Kunstsilo har begynt!

Microworld Kristiansand 2021 Genetic Moo Sørlandets Kunstmuseum

Microworld Kristiansand

-

Opplev og ta del i en lekende, interaktiv kunstutstilling for hele familien og få en uforglemmelig dag på kunstmuseet. Microworld har allerede blitt opplevd av over 300 000 barn og voksne over hele verden – nå kan du oppleve den i Kristiansand! 

Microworld Kristiansand er et levende, digitalt økosystem hvor alt henger sammen. 

Omgivelsene er inspirert av naturen og befolkes av kunstige vesener som publikum selv skaper. Utstillingen består av altoppslukende, engasjerende kunstområder som både barn og voksne kan utforske gjennom lek og bevegelse. For eksempel kan du lage din egen skapning, slippe den løs i utstillingen, og følge dens reise etter den har blitt vekket til live! Skapningen din har sin egen livssyklus og påvirkes både av de andre skapningene, deg selv og andre museumsgjester i rommet. 

«Vi forlot alle hemninger på døren, hoppet og danset, vi ble fanget opp i det hele.» 

— Teresa, Microworld Eureka! 2018  

De overveldende omgivelsene skapes av sju installasjoner som er bygget av sensorer, mikrofoner, prosjektorer og kinetiske kameraer. Installasjonene er interaktive og påvirkes av gjestenes fantasi, bevegelse og lek. Gjennom denne deltagelsen skapes hele tiden nye, levende omgivelser hvor alt henger sammen! 

Så du reportasjen om Microworld Kristiansand på Supernytt på NRK Super? 

Microworld er en pågående serie utstillinger av kunstgruppen Genetic Moo. Utstillingen er produsert i samarbeid med Lumen Art Projects.

Temaene i utstillingen 

Kreativitet. Ved å bruke intuitive verktøy får publikum en unik mulighet til å selv sette sitt preg på utstillingen. Tiden flyr mens gjestene innser hvordan de kan hjelpe, påvirke og booste sine egne skapninger ved å manipulere de digitale omgivelsene. 

Økosystemer. Hver skapning i microworld både sanser og endrer sine omgivelser. Kunstverkene, utstyret, verktøyene, rommet og publikum er alle en del av dette levende økosystemet, hvor alt henger sammen. 

Evolusjon i fremtiden. Microworlds opphav var en vitenskapelig artikkel i New Scientist om hvordan sjøstjerner opp gjennom evolusjonshistorien forlot sin egen hjerne. Et desentralisert nettverk av sensorer kontrollerte i stedet sjøstjernens kropp – følende, ikke tenkende. 

Kunstig liv. En gren innen datavitenskap som springer ut fra Kunstig Intelligens (AI), som bruker programvare til å simulere og forstå biologiske systemer – ikke livet som det er, men «livet som det kunne være». 

Aliens. Microworlds er fylt med fantastiske vesener. De har sin egen personlighet og unike oppførsel, og oppmuntrer til eksperimentell lek. Microverdener er inspirert av Science Fiction – og «Science Fact». 

Undring. Mikroverdener inviterer til fordypning i sammenkoblingen mellom ulike prosesser. De kan være både stimulerende og avslappende. Digital natur! 

«Vi var tre generasjoner som besøkte utstillingen. Vi nøt hvert minutt, særlig vår autistiske datter som fikk utforske årsak og virkning» 

— Familien Brown, Microworld Margate 2013 

INSTALLASJONENE

Installasjonen Squidlets består av blekksprutlignende vesener. Via mobilen eller en iPad kan publikum lage en blekksprut med et bilde av ansiktet sitt på, og deretter sende den ut i utstillingen. Der får man se den svømme rundt på let etter piksel-mat, og hver squidlet har sin egen favorittfarge som den jakter på. Fargepikslene blir generert ut fra hvilke farger som er i resten av rommet. Opp til 20 mennesker kan heie på sin egen squidlet samtidig!
I Sea People kontrollerer publikum animasjoner og lyd gjennom å scanne en QR-kode med telefon eller iPad. Her kan du engasjere deg i et litt kaotisk økosystem hvor agenter jobber intensivt for å kontrollere naturens krefter. Installasjonen kombinerer åtte forskjellige tegneprogrammer i én app. Du kan arbeide alene eller sammen med andre, og skape et komplekst landskap fylt med mønstre, mennesker og bygninger.
Multiple har et kinetisk kamera som tar silhuett-bilder, for eksempel av kroppen din. Silhuettene blir deretter tegnet opp på skjermene og veggene i et enormt antall variasjoner og formasjoner, og lever sitt eget liv. Installasjonen responderer på publikums bevegelser og er en fin måte for folk i alle aldre og størrelser til å bli fysiske og kreative. Flere kan dessuten interagere samtidig!
Installasjonen Maggots har to ulike populasjoner eller «befolkninger» som er inspirert av parasitter. Larver spiser sakte opp bildet på skjermen, mens edderkopper kontinuerlig reparerer det med tynne tråder.

Om kunstnerne Genetic Moo

Kunstnerduoen Genetic Moo består av Nicola Schauerman og Tim Pickup, basert i Margate/London i UK. Tim har bakgrunn i programmering og Nicola som filmskaper. 

De betegner seg selv som digitale kunstnere, med en spesiell interesse for interaktive installasjoner. Alt arbeidet deres springer ut fra kreativ koding og involverer dessuten foto, video og animasjon. Genetic Moo vant en  Lumen Award  i  2013, og siden da har de samarbeidet med Lumen Art Projects om Microworld. 

Genetic Moo Microworld Kristiansand Nicola Schauerman Tim Pickup Sørlandets Kunstmuseum
Your browser is out-of-date!

Update your browser to view this website correctly. Outdated Browser

×