Kunstsilo støtter ikke din nettleser

Du bruker en nettleser som ikke støttes lenger på web. Last ned en av disse:

Etter over 20 år med inspirerende, moderne og vakre utstillinger har Sørlandets Kunstmuseum nå stengt dørene og skiftet navn til Kunstsilo. Nettsiden skmu.no legges ned, og kunstsilo.no er vårt nye nettsted. Innspurten mot Kunstsilo har begynt!

Willibald Storn i sitt atelier i Oslo.

Se video: Kjøpte over 50 verk av Willibald Storn til Tangen-samlingen

Tangen-samlingen 05.01.2023

Storns verk er vakre, interessante, utfordrende – og ofte skremmende, sier Beate Mjaaland i AKO Kunststiftelse.

– Willibald Storn var en viktig person i GRAS-gruppa på 70-tallet. Han har stått på barrikadene som kunster i over 60 år, og gjør det fremdeles. Han er kompromissløs, og selv nå, i en alder av 86, jobber han hver dag med å skape kunst som kritiserer og stiller spørsmål ved vedtatte sannheter i samfunnet. Han har også vært opptatt av miljøvern og hva vi gjør med kloden vår helt siden 60-tallet, forteller Beate Mjaaland, daglig leder i AKO Kunststiftelse, som eier Tangen-samlingen.

Hun omtaler Storns verk som vakre, interessante, utfordrende – og ofte skremmende.

I sommer ble Mjaaland invitert til 86-åringens atelier i Gamlebyen i Oslo for å gå gjennom hans kunstnerskap.

– Når vi først inkluderer en kunstner i Tangen-samlingen, så gå vi ofte i dybden i kunsterskapet for å forstå hva kunstneren vil si med kunsten sin. Storn tok kontakt med oss fordi vi har inkludert ham i samlingen, og fordi han begynner å trekke på årene og er opptatt av hvor kunsten hans skal ende opp. Derfor har vi hatt mange møter med Willibald og foretatt et dypdykk i de ulike periodene av kunsterskapet hans. Sammen med ham har vi valgt ut et representativt utvalg fra disse periodene. Det har endt med å bli godt over 50 flotte verk, sier Mjaaland.

I denne filmen kan du se hvordan det gikk da Mjaaland møtte Storn i atelieret hans i Oslo.

More from Kunstsilo

Your browser is out-of-date!

Update your browser to view this website correctly. Outdated Browser

×