Kunstsilo støtter ikke din nettleser

Du bruker en nettleser som ikke støttes lenger på web. Last ned en av disse:

Etter over 20 år med inspirerende, moderne og vakre utstillinger har Sørlandets Kunstmuseum nå stengt dørene og skiftet navn til Kunstsilo. Nettsiden skmu.no legges ned, og kunstsilo.no er vårt nye nettsted. Innspurten mot Kunstsilo har begynt!

Queering Modernism En samtale om skeive fortellinger i kunsthistorien arrangement skeive sørlandsdager 2023

Panelsamtale onsdag 23. august: Skeive fortellinger i kunsthistorien

Nye perspektiver | Tangen-samlingen 21.06.2023

Kunstsilo ønsker hjertelig velkommen til samtale under Skeive Sørlandsdager 2023! Vi belyser flere temaer fra vår virtuelle sommerutstilling Queering Modernism og ser på hvordan utstillingens tema er relevant i dag.

Tidspunkt: Onsdag 23. august kl. 18, Teateret i Kristiansand. Gratis inngang, men krever gratisbillett i døren.

Om Queering Modernism

Utstillingen feirer skeiv kunst og kultur, og retter søkelyset mot det rike mangfoldet og kompleksiteten i nordisk modernisme. Den utforsker seksualitet og kjønn, samtidig som den utfordrer vår forståelse av maskulinitet og femininitet, sosiale strukturer og det performative ved kjønnsroller. Med Queering Modernism, ønsker kuratorene Anna Bonsink og Giulia Calvi å vise at skeive kunstverk alltid vært en del av modernismens fortelling, og tar seeren med på en reise i vår fortid som forteller en annen historie enn den vi er kjent med. Les mer om utstillingen.

På scenen

Vi får besøk av utstillingens nyutdannede kuratorer, Anna Bonsink og Giulia Calvi. Med et nytt, friskt og skeivt blikk har de gått grundig gjennom Kunstsilos samling, som har resultert i utstillingen Queering Modernism.

Moderator for arrangementet er Benjamin Åteigen.

OM

Moderator Benjamin Åteigen (han/ham; f. 1996, Kristiansand, Norge) jobber som frilans scenekunster, lektor i teater ved Dahlske videregående skole og formidler ved Astrup Fearnley museet. Han har utdanning som faglærer i teater, master i Kunstfag ved Univeristet i Agder og har studert samtidsdans ved Trinity Laban conservatoire of music and dance i London. Han har jobber som utøver og produsent i kompaniet SVART TEATER. som han var med å skape, som blant annet har spilt på Kilden teater- og konserthus. Forestillingen TIL GUTTA er skapt av han og tar opp tematikker som konvensjonelle kjønnroller, menneskelige relasjoner og perfomativitet og kjønn. Dette er tematikker som Benjamin brenner for. Benjamin bor i Oslo og veksler mellom å jobbe i Oslo og på Sørlandet.

Kurator Anna Bonsink (hun/henne; f. 1998, Amsterdam, Nederland) jobber for tiden som programassistent ved Zabludowicz Collection i London. Hun fullførte sin MA i Curating ved Courtauld Institute of Art i London i 2021, og har en tverrfaglig BA fra University College Roosevelt i Nederland med fokus på Music Performing, Musicology og Art History. Hun studerte fiolin ved Sweelinck-akademiet ved konservatoriet i Amsterdam fra 2011 til 2016. Hun er interessert i eksperimentell musikk, multimediaopptreden og klubbkultur, og hun er dedikert til å fremme marginaliserte miljøer innen kunst. Anna bor og jobber i London.

Kurator Giulia Calvi (hun/de; f. 1998, Varese, Italia) er frilanskurator, forsker og skribent. Hun har en MA i Curating fra Courtauld Institute of Art og en BA i filosofi fra King’s College London. Hun brenner for skeive historier, maritim arv og måten samfunnsfortellinger utspiller seg på i museer. Hun håper å ta en doktorgrad som forsker på interseksjonelle tilnærminger til fremvisningen av materiell kultur fra piratkopieringens gullalder. Giulia bor og jobber i London.

More from Kunstsilo

Your browser is out-of-date!

Update your browser to view this website correctly. Outdated Browser

×