Kunstsilo støtter ikke din nettleser

Du bruker en nettleser som ikke støttes lenger på web. Last ned en av disse:

Etter over 20 år med inspirerende, moderne og vakre utstillinger har Sørlandets Kunstmuseum nå stengt dørene og skiftet navn til Kunstsilo. Nettsiden skmu.no legges ned, og kunstsilo.no er vårt nye nettsted. Innspurten mot Kunstsilo har begynt!

Marianne Heske

Marianne Heske  
NO, 1946-  

In focus I 

1977 

Fargelitografi 

Tangen-samlingen 

Menneskets plass i samfunnet er en tematikk som har preget Marianne Heske sitt kunstnerskap. I 1971 fant hun en kasse full av dukkehoder fra slutten av 1920-tallet på et loppemarked i sin daværende hjemby Paris. Siden har dukkehodene dukket opp i flere av hennes arbeider. Her blir de et tidløst symbol for mennesket og mellommenneskelige relasjoner.  

Ser man nærmere på verket In Focus I ser man en masse av identiske dukkehoder stuet sammen. Et forstørrelsesglass zoomer inn og overfører hodene til hodeskaller. Med de statiske og repetitive hodene refererer hun til det hun kaller vår tids marionett- tilværelse: Hvor vi i møte med samfunnets strukturer tilpasser oss og glir inn i mengden. En tilværelse der individet opphører.  

Dette verket av Heske kan tolkes som en kommentar til massemediene, som mange mente sløvet samfunnet og gjorde menneskene til passive betraktere. I møte med mengden, massen, er det kun igjen rester av mennesket vi ser tilbake. 

Your browser is out-of-date!

Update your browser to view this website correctly. Outdated Browser

×