Kunstsilo støtter ikke din nettleser

Du bruker en nettleser som ikke støttes lenger på web. Last ned en av disse:

Etter over 20 år med inspirerende, moderne og vakre utstillinger har Sørlandets Kunstmuseum nå stengt dørene og skiftet navn til Kunstsilo. Nettsiden skmu.no legges ned, og kunstsilo.no er vårt nye nettsted. Innspurten mot Kunstsilo har begynt!

Andreas Lian

Vandreutstilling Hvem eier morgendagen? Politisk kunst fra Tangen-samlingen. Andreas Lian, Uten tittel (2020)Tre. Sørlandets Kunstmuseum / Kunstsilo
Andreas Lian, Uten tittel (2020)Tre. Sørlandets Kunstmuseum / Kunstsilo

Andreas Lian  
NO, 1991-  

Uten tittel 

2020 

Tre 

Sørlandets Kunstmuseum / Kunstsilo 

Andreas Lian er en av vår tids unge kunstnere som jobber i tradisjonen fra 1960-70-tallet. I sine tresnitt og skulpturer bearbeider han sosiale aspekt som preget kunsten på denne tiden, men knytter de samtidig til sin egen samtid og personlige opplevelser. Han er opptatt av å løfte frem medmenneskelige egenskaper, hverdag, samliv og arbeidsliv i sine verk. 

I Lians skulptur møter vi et forstørret hode som er skåret ut av en trestamme for hånd. Den er plassert rått og direkte på gulvet, uten noen form for opphøyning. Blikket er vendt opp mot himmelen, som i en bedende gjest om å bli sett.  

Utgangspunktet for denne bysten i tre er et møte som ble viktig for Lian. Da han jobbet som miljøarbeider for mennesker med ulike utfordringer innen psykisk helse, så han en gruppe mennesker som han mente fortjente mer plass i samfunnet. Mange av de han møtte følte på tap, sosiale utfordringer og nedsatt livskvalitet. I dette verket er det som om de han møtte tar bolig i skulpturen. Verket påkaller betrakterens blikk og nestekjærlighet.  

Your browser is out-of-date!

Update your browser to view this website correctly. Outdated Browser

×