Kunstsilo støtter ikke din nettleser

Du bruker en nettleser som ikke støttes lenger på web. Last ned en av disse:

Etter over 20 år med inspirerende, moderne og vakre utstillinger har Sørlandets Kunstmuseum nå stengt dørene og skiftet navn til Kunstsilo. Nettsiden skmu.no legges ned, og kunstsilo.no er vårt nye nettsted. Innspurten mot Kunstsilo har begynt!

The Nordic Award samarbeid mellom Kunstsilo og Lumen Prize for Art and Technology opprettet i 2020 for nordiske kunstnere

Pressemelding(arkiv): Sørlandets Kunstmuseum / Kunstsilo etablerer ny nordisk pris.

arkiv Sørlandets Kunstmuseum | pressemelding 28.02.2020

I London deles det hvert år ut en pris, The Lumen Prize for Art and Technology, til kunstnere som utmerker seg innen kunst og teknologi. Kunstnere fra hele verden konkurrerer om denne utmerkelsen, som tar for seg ulike områder innen digital kunst. Ingen lignende pris har til nå eksistert i de Nordiske landene – før Nordic Award nå er etablert.

Ny digital satsning for Sørlandets Kunstmuseum

Sørlandets Kunstmuseum ønsker å styrke dette feltet gjennom egne utstillinger, workshops og foredrag. Sammen med Lumen Prize i London har museet nå opprettet en egen pris for nordiske kunstnere. Kunstnerisk Direktør for Sørlandets Kunstmuseum, Trude Gomnæs Ugelstad er glad for det gode samarbeidet som er etablert;

«Vi ser en svært spennende utvikling innen digital kunst internasjonalt og er veldig glad for å kunne forankre vår satsing på kunst og teknologifeltet gjennom dette samarbeidet. Vi tror at når kunstnergrupper som teamLab topper besøksstatistikken, og institusjoner som Royal College of Art utvider sitt curriculum til å inkludere teknologifag, så er det en betydelig endring på gang som påvirker kunstfeltet. Vi ønsker ikke bare å oppleve endringene, men bidra til et skifte som vi ser vil få betydning, både for nordiske kunstnere og deres publikum».

Konkurransen er åpen

Fram mot 8. mai kan kunstnere fra de nordiske landene delta i konkurransen. Prisen deles ut på Barbican, et velrenommert kunst- og kultursenter midt i London, den 22 oktober i år. Før det skal bidrag fra ulike kunstnere vurderes av en internasjonal komité med kuratorer, kunstnere og akademikere. De som går videre blir vurdert av en jury, bestående av noen av de mest anerkjente kuratorer og kunsthistorikere innen digital kunst, fra museer som Whitney Museum, Tate Britain og V&A Museum.

Grunnlegger og direktør for Lumen Prize, Carla Rapoport, er svært begeistret over det initiativet Sørlandets Kunstmuseum har vist:

«It’s a great honour and privilege to be partnering with Sørlandets Kunstmuseum / Kunstsilo in Kristiansand, Norway, one of Scandinavia’s most innovative and respected art institutions. The museum aims to become a leader among cultural institutions globally in focusing on the very best work created at the intersection of art and technology. We are excited to be their partner on this journey».

Lumen Prize har eksistert i snart ti år og sett avansert teknologi bli stadig mer tilgjengelig. De har fulgt de kunstnerne som har utforsket de mulighetene som teknologiutvikling har gitt. Blant fjorårets vinnere av Lumen Prize finner vi kunstnere som Refik Anadol som benytter kunstig intelligens i sine data skulpturer og Sougwen Chungs som tegner i dialog med roboter. Denne våren kan du oppleve verk fra begge disse kunstnerne på Sørlandets Kunstmuseum, i utstillingen Re.Memory som åpner 28. Mai.

Carla Rapoport, grunnlegger og direktør av Lumen Prize. Lumen Prize ble grunnlagt av Carla Rapoport 2012. Målsetting er å øke forståelse for kunst- og teknologifeltet, og skape flere muligheter for kunstnere som utforsker teknologi. Carla har deltatt i en rekke paneler, konferanser og arrangementer rundt om i verden. Hun er en etablert forfatter, foredragsholder og konsulent for kunst- og teknologifeltet. Før hun grunnla Lumen-prisen i 2012, jobbet hun som finansjournalist for Financial Times, Fortune Magazine og The Economist Group lokalisert i Tokyo, Hong Kong og London.
Jack Addis, Daglig leder Lumen Prize. Jack ble uteksaminert fra University of the Arts London i 2016 med en MA i Fine Art Digital og har mange års erfaring med å jobbe innen digital kunst. Som direktør for Lumen Art Projects jobber han for å bygge relasjoner og skape muligheter for kunstnere over hele verden. Siden 2016, har han kuratert og produsert utstillinger i Storbritannia, USA, Russland og Kina. Jack forvalter Lumens partnerskap som inkluderer samarbeid med partnere som Barbican Center, Tate Modern, Eureka Museum, Leeds International Festival, Brighton Digital Festival, CYLAND Media Artlab og Sørlandets Kunstmuseum.
Pressekontakt:
Torill Haugen, digital kurator ved Sørlandets Kunstmuseum
+ 47 922 22 227 / torill@skmu.no

More from Kunstsilo

Your browser is out-of-date!

Update your browser to view this website correctly. Outdated Browser

×