Kunstsilo støtter ikke din nettleser

Du bruker en nettleser som ikke støttes lenger på web. Last ned en av disse:

Etter over 20 år med inspirerende, moderne og vakre utstillinger har Sørlandets Kunstmuseum nå stengt dørene og skiftet navn til Kunstsilo. Nettsiden skmu.no legges ned, og kunstsilo.no er vårt nye nettsted. Innspurten mot Kunstsilo har begynt!

Hanne Cecilie Gulstad kurator Kunstsilo
Hanne Cecilie Gulstad. Foto: privat

Pressemelding(arkiv): Ny kurator ansatt ved Sørlandets Kunstmuseum / Kunstsilo

arkiv Sørlandets Kunstmuseum | pressemelding 24.06.2020

Hanne Cecilie Gulstad (f. 1986) har blitt tilsatt som kurator ved Sørlandets Kunstmuseum / Kunstsilo i et vikariat i tre år. Hun starter i stilling 50 % i september og for fullt fra 1. oktober.

– Vi er glade for å få Hanne Cecilie Gulstad med på laget og at hun blir med oss på den spennende reisen inn i Kunstsilo. Gulstad har bred erfaring som kurator, prosjektleder og formidler. Hun besitter en sammensatt kompetanse og en dybdekunnskap innen nordisk modernisme som er en sentral kunsthistorisk periode for Kunstsilo, sier Trude Gomnæs Ugelstad, kunstnerisk direktør ved Sørlandets Kunstmuseum / Kunstsilo.

Hanne Cecilie Gulstad har en Bachelorgrad i Kunsthistorie fra NTNU i Trondheim og en Mastergrad i Moderne Kultur og Kulturformidling fra Københavns Universitet. Gulstad har jobbet for institusjoner som RAM galleri, Bærum Kunsthall, Kunstnerforbundet, Akershus Kunstsenter og Den Frie Udstillingsbygning i København. Utover dette har hun skrevet for ulike medier som Museumsnytt, KUNSTforum og The Art Newspaper.

– Sørlandets Kunstmuseum er inne i en spennende fase med realiseringen av Kunstsilo som åpner i 2022, en prosess som jeg gleder meg til å være en del av. Jeg ser frem til å arbeide med museets egen samling, og med Tangen-samlingen som vil få en bred presentasjon i museets nye utstillingslokaler i Kunstsilo. Det blir spennende å arbeide for et museum som vil ha et fokus på nordisk modernisme, og som vil arbeide på tvers av fagfeltene billedkunst, kunsthåndverk og design, sier Hanne Cecilie Gulstad, nyansatt kurator ved Sørlandets Kunstmuseum / Kunstsilo.

Om Sørlandets Kunstmuseum/Kunstsilo

Sørlandets Kunstmuseum i Kristiansand er inne i en spennende og viktig utviklingsperiode i realiseringen av Kunstsilo som åpner i 2022. Museet forvandler et landemerke – den ikoniske kornsiloen fra 1935 – om til en kunstdestinasjon med betydningsfulle samlinger, utstillinger og aktiviteter.

Sørlandets Kunstmuseum har forvaltningsansvaret for Tangen-samlingen som er den største samlingen av nordisk modernistisk kunst. Samlingen harsnart 3000 verk, og vokser fortsatt. Denne vil få en bred presentasjon i Kunstsiloens nye utstillingslokaler.

KONTAKT

Trude Gomnæs Ugelstad,

kunstnerisk direktør ved Sørlandets Kunstmuseum / Kunstsilo

Epost: trude@skmu.no

More from Kunstsilo

Your browser is out-of-date!

Update your browser to view this website correctly. Outdated Browser

×