Kunstsilo støtter ikke din nettleser

Du bruker en nettleser som ikke støttes lenger på web. Last ned en av disse:

Etter over 20 år med inspirerende, moderne og vakre utstillinger har Sørlandets Kunstmuseum nå stengt dørene og skiftet navn til Kunstsilo. Nettsiden skmu.no legges ned, og kunstsilo.no er vårt nye nettsted. Innspurten mot Kunstsilo har begynt!

utstillingsprogram Sørlandets Kunstmuseum 2021

Pressemelding (arkiv): Sørlandets Kunstmuseums utstillingsprogram 2021

arkiv Sørlandets Kunstmuseum | pressemelding 21.01.2021

Onsdag 20. januar lanserte Sørlandets Kunstmuseum sitt utstillingsprogram for 2021. Se lanseringen her.

– Utstillingsprogrammet for 2021 vil jeg beskrive som ambisiøst, dagsaktuelt og ikke minst engasjerende. Vi har totalt seks utstillinger som bygger på lokal, nasjonal og internasjonal bredde. Vi håper å spenne over mange temaer som vekker interesse blant publikum – fra de som ønsker å fordype seg over flere timer til de som kommer for kort kunstinspirasjon i lunsjen eller tar med hele familien for interaktive aktiviteter, sier kunstnerisk direktør Trude Gomnæs Ugelstad.

Ugo Rondinone. a wall. a door. a tree. a lightbulb. winter.
15. januar – 11. april 2021

Ugo Rondinone er en internasjonalt anerkjent kunster, som tidligere har stilt ut på verdenskjente museer som MoMa i New York og Tate Liverpool. Han kjennetegnes av å ta i bruk metaforiske og ikonografiske elementer som bygger på temaer og motiver fra hverdagslige omgivelser. I denne allerede kritikerroste utstillingen får publikum oppleve fire skulpturelle verk – en vegg, en dør, et tre og en lyspære. Kjøp billetter til utstillingen.

Modernismens Pionerer. Utvalg fra Tangen-samlingen.
12. februar – 15. august 2021

Modernismens Pionerer forteller historien om den nordiske modernismen i perioden 1890-1960 gjennom kvinnelige kunstnerskap som ofte har blitt holdt utenfor fortellingen om modernismen. Ved å løfte frem disse kunstnerne ønsker Sørlandets Kunstmuseum å bidra til nye lesninger av denne tidsepoken i kunsthistorien.

Utstillingen berører også en tidsaktuell debatt om dagens innkjøpssituasjon for museer, og hvordan den fremdeles er skjevt fordelt basert på kjønn og legning. Sørlandets Kunstmuseum har en intensjon om å skape en arena for samtaler, debatt, refleksjoner og meningsbrytning i forbindelse med utstillingen gjennom arrangementer og produksjoner. Les mer om utstillingen.

Microworld. Sommerutstilling.
20. mai – 26 september 2021

En digital og interaktiv utstilling for alle aldre som inneholder omsluttende, digitale installasjoner fullt av digitale vesener med egne livssykluser og overlevelsesstrategier. Skapningene responderer på publikum via sensorer og skaper visuelle, fascinerende uttrykk. Museets gjester kan lage sine egne skapninger og sette dem ut i livet i Microworld. Interaksjonen mellom utstillingen og publikum vil være smittevernsvennlig

Fra Katta til Kunstsilo
10. juni – 30. desember 2021

Sørlandets Kunstmuseums jubileumsutstilling til regionens befolkning. Vi henter frem publikumsfavoritter fra de siste 20 årene og gir et historisk innblikk av hva som har vært, samtidig et frempek mot hvor vi er på vei.

Årsutstillingen
9. oktober – 28. november 2021

Norske Kunsthåndverkeres Årsutstilling er den største årlige mønstringen av norsk samtidskunsthåndverk, og tar pulsen på dagens materialbaserte kunst. Dette er første gang Sørlandets Kunstmuseum huser Årsutstillingen. Les mer om utstillingen.

AKO Curatorial Award 2020
7. oktober – 28. november 2021

En årlig prisutstilling for nyutdannede kuratorer ved det prestisjefylte Courtauld Institute of Art i London. Prisen deles ut på grunnlag av utstillingsforslag som tar utgangspunkt i Nicolai Tangens store samling av nordisk modernistisk kunst innenfor alle medier. Årets vinner er Zaena Sheehan, med sitt vinnerbidrag «Enchanted Visions – Nordic Art and Occulture». Fjorårets vinner kan oppleves nå i utstillingen HOME.

More from Kunstsilo

Your browser is out-of-date!

Update your browser to view this website correctly. Outdated Browser

×