Kunstsilo støtter ikke din nettleser

Du bruker en nettleser som ikke støttes lenger på web. Last ned en av disse:

Etter over 20 år med inspirerende, moderne og vakre utstillinger har Sørlandets Kunstmuseum nå stengt dørene og skiftet navn til Kunstsilo. Nettsiden skmu.no legges ned, og kunstsilo.no er vårt nye nettsted. Innspurten mot Kunstsilo har begynt!

Microworld Kristiansand Sørlandets Kunstmuseum Genetic Moo Lumen Arts utstilling

Pressemelding (arkiv): Prisvinnende kunstutstilling for barn åpner i mai!

arkiv Sørlandets Kunstmuseum | pressemelding 06.04.2021

Det interaktive universet i Microworld Kristiansand er et levende økosystem hvor alt henger sammen. Omgivelsene er inspirert av naturen og befolkes av kunstige vesener som publikum selv skaper. Tematikken utstillingen berører er i tillegg til økosystemer blant annet kreativitet, undring, kunstig liv og evolusjon i fremtiden. Installasjonene er bygget opp av kreativ koding, prosjektører, sensorer og kunstig intelligens, og skaper en omsluttende verden som publikum trer inn i.

– Vi gleder oss til å ønske publikum velkommen til Microworld Kristiansand. Kunstnerduoen Genetic Moo er kjent for sine interaktive installasjoner og sitt fokus på barns evner til å utforske kunst på egne premisser og med hele kroppen. Her blir det ingen «vær stille, ikke rør skilt», snarere tvert om, sier kurator for utstillingen Torill Haugen.

Hele det overveldende landskapet påvirkes av gjestenes fantasi, bevegelse og lek. Lyd, bevegelse og farger fanges opp av sensorer, kameraer og mikrofoner i tillegg til at gjestene kan lage sin egen skapning. Skapningen har sin egen livssyklus og sin egen overlevelsesstrategi. Den påvirkes blant annet av andre skapninger, av skaperen selv – og de andre museumsgjestene i rommet.

– Ønsket vårt er at flest mulig barn skal få oppleve digital kunst, kanskje for første gang, og sitte igjen med en fin opplevelse av at de ble en del av dette interaktive mikrolandskapet, sier Haugen.

Tommel opp fra tidligere publikum

Microworld har blant annet blitt vist i Beijing, Storbrittania, Saudi-Arabia, USA og Hong Kong. Tilbakemeldingene fra publikum har bært preg av både begeistring og entusiasme.

– Tidligere gjester sier blant annet at de aldri har oppholdt seg så lenge på et museum før. Foreldre syns det er fantastisk å dele disse opplevelsene av å utforske teknologi og kreativitet sammen med sine barn, i motsetning til at ungene sitter alene og oppslukt i ipaden sin. Vi gleder oss til å kunne tilby slike opplevelser i Kristiansand i sommer, avslutter Haugen.

Microworld er en pågående serie utstillinger av kunstgruppen Genetic Moo med lyddesign av Julia Schauerman. Utstillingen er produsert i samarbeid med Lumen Art Projects.

More from Kunstsilo

Your browser is out-of-date!

Update your browser to view this website correctly. Outdated Browser

×