Kunstsilo støtter ikke din nettleser

Du bruker en nettleser som ikke støttes lenger på web. Last ned en av disse:

Etter over 20 år med inspirerende, moderne og vakre utstillinger har Sørlandets Kunstmuseum nå stengt dørene og skiftet navn til Kunstsilo. Nettsiden skmu.no legges ned, og kunstsilo.no er vårt nye nettsted. Innspurten mot Kunstsilo har begynt!

Trude Gomnæs Ugelstad, kunstnerisk direktør Kunstsilo Kristiansand
Trude Gomnæs Ugelstad. Foto: Geir Mogen.

Pressemelding (arkiv): Ny kunstnerisk direktør ved Kunstsilo

arkiv Sørlandets Kunstmuseum | pressemelding 27.02.2019

Trude Gomnæs Ugelstad (f. 1967) er ansatt som kunstnerisk direktør ved Sørlandet Kunstmuseum (SKMU) / Kunstsilo. Gomnæs Ugelstad er utdannet kunsthistoriker og siviløkonom med mer enn 20 års erfaring som leder av kunstinstitusjoner som Akershus Kunstsenter, Oslo Kunstforening, Norwegian Crafts og DOGA Design og Arkitektur Norge. Hun har produsert flere titalls kunstutstillinger ved disse institusjonene.

–Vi er stolte av å få Trude inn som en del av teamet og ledergruppen her ved SKMU og Kunstsilo. Hennes tunge kunstneriske kompetanse og internasjonale erfaring vil være uvurderlig i vårt arbeid med å sette Kunstsilo på kartet. Trude er en solid fagperson, og dyktig i systematisk og strategisk tenkning, sier Reidar Fuglestad, administrerende direktør ved SKMU/Kunstsilo.

Bred internasjonal erfaring

Gomnæs Ugelstad har bred internasjonal erfaring blant annet fra Galleri Faurschou i København gjennom formidling av malerier av Edvard Munch og skandinaviske modernister. Hun har vært sentral i etableringen av nettverket Norwegian Arts Abroad og som visepresident ved World Crafts Council. Trude er i dag leder av utvalget for Statens Kunstnerstipend, styreleder ved Galleri Format Oslo og styremedlem ved Fakultetet for arkitektur og design, NTNU. Hun trer inn i stillingen som kunstnerisk leder ved SKMU 1. mai 2019.

-Jeg gleder meg til å ta fatt på det spennende prosjektet Kunstsilo er. Min ambisjon er at vi skal skape kunstutstillinger som gir publikumsrekorder og som setter Kunstsilo, Kristiansand og regionen på det internasjonale kunstkartet. Det er fullt mulig gitt de fantastiske ressursene vi har i dag med et unikt nytt bygg, kunstsamlingene og kompetansen i det bestående teamet ved SKMU, sier Trude Gomnæs Ugelstad.

Les også: Slik skal Kunstsilo og Trude bevege deg

5-årig åremålsstilling

Det kom inn 33 søknader fra inn- og utland til stillingen som kunstnerisk direktør. Gomnæs Ugelstad vil tre inn i en 5-årig åremålsstilling som leder for kuratorene, konservatorene og kunstformidlingen ved museet. Hun vil få en sentral posisjon i programmeringen, planleggingen og de første oppstartsårene til Kunstsilo.

-Vi fikk mange gode søkere til stillingen som kunstnerisk direktør. Trude har riktig kompetanse og er best kvalifisert. Hun har hatt positiv betydning for de stedene hun har vært, er samfunnsengasjert og publikumsorientert, sier Fuglestad videre.

-På vegne av styret vil jeg si at vi veldig fornøyde med ansettelsen. Det er et meget godt valg. Trude har den kompetansen som er viktig for denne virksomheten der vi er nå, sier Stein Olav Henrichsen, styreleder ved Sørlandets Kunstmuseum / Kunstsilo, til daglig administrerende direktør ved Munchmuseet i Oslo.

Om Sørlandets Kunstmuseum / Kunstsilo:

Sørlandets Kunstmuseum driver museumsvirksomhet innen visuell kunst.  Museet forvalter sine kunstsamlinger, i tillegg til å satse på temporære utstillinger med relevans og aktualitet herunder også samtidskunst.

I 2018 satte SKMU besøksrekord med 44.490 gjester, en økning på 50,9% fra 2017. Museets drift gjennomføres med 30 medarbeidere (22 årsverk). SKMU holder i dag til i Skippergata i Kristiansand, men skal flytte til Kunstsilo som er under planlegging på Odderøya i Kristiansand.

Kunstsilo skal være et regionalt kraftsentrum for kunsten og kunstnerne i Agder, et museum av nasjonal betydning – og et museum som er internasjonalt synlig. Kunstsilo skal videreføre satsningen på temporære utstillinger og samtidskunst – og samtidig forvalte og formidle samlingene til Sørlandets Kunstmuseum og Tangensamlingen, donert av Nicolai Tangen i 2015.

Tiden fram mot at Kunstsilo skal stå klart for innflytting blir brukt strategisk til å forberede museet best mulig kunstnerisk og kommersielt.

For ytterligere informasjon ta kontakt med:

Reidar Fuglestad, administrerende direktør ved SKMU / Kunstsilo

Mobil: 48 15 99 00

Epost: reidar@skmu.no

More from Kunstsilo

Your browser is out-of-date!

Update your browser to view this website correctly. Outdated Browser

×