Kunstsilo støtter ikke din nettleser

Du bruker en nettleser som ikke støttes lenger på web. Last ned en av disse:

Etter over 20 år med inspirerende, moderne og vakre utstillinger har Sørlandets Kunstmuseum nå stengt dørene og skiftet navn til Kunstsilo. Nettsiden skmu.no legges ned, og kunstsilo.no er vårt nye nettsted. Innspurten mot Kunstsilo har begynt!

Morten Andenæs, Fallen apple and skin core tissue, 2021. © Morten Andenæs / BONO 2023.

Ny Kunstsilo-utstilling åpner ved Bomuldsfabriken i Arendal

Nyheter 01.09.2023

Velkommen til utstillingsåpning ved Bomuldsfabriken Kunsthall kl. 16 lørdag 2. september. Utstillingen vil stå frem til 1. oktober 2023.

Denne høsten kan du se flere av Kunstsilos nyinnkjøpte verk i utstillingen Til den skjønneste, som er en del av serien Kunstsilo i bevegelse. Utstillingen skjer på bakgrunn av at Kunstsilo, tidligere Sørlandets Kunstmuseum, skal flytte inn i et nytt museumsbygg høsten 2023. Innkjøpene har blitt realisert med Kulturdepartementets stimuleringsmidler under pandemien, og museet er glade for å presentere flere av dem for første gang.  

Tittelen Til den skjønneste er hentet fra et verk av den deltagende kunstneren Pia Eikaas. Sitatet referer til den greske mytologien og historien om et forgylt eple som skulle bli gitt til den skjønneste gudinnen. I Eikaas sine verk utfordres denne handlingen, hvor hun vil at vi skal spørre oss selv: hvem er egentlig den skjønneste, hva er skjønt, og med hvilket blikk observerer vi? Utstillingen løfter frem kunstverk som gir oss et bredt blikk på verden, både lokalt og globalt, sett med kunstnernes ulike syn. Mens noen finner skjønnheten i naturen, finner andre den i hverdagslige og trivielle objekter eller i medmenneskers handlinger.  

Utstillingen er støttet av Agder Fylkeskommune som tilrettelegger for et undervisningstilbud til regionens skoleelever gjennom Den Kulturelle Skolesekken (DKS). 

Deltagende kunstnere:
Morten Andenæs, Liv Blåvarp, Pia Eikaas, Kristin Evensen, Christina Leithe H., Christian Houge, Linn Pedersen, Pearla Pigao, Ahmed Umar

Bomuldsfabriken åpningstider:

More from Kunstsilo

Your browser is out-of-date!

Update your browser to view this website correctly. Outdated Browser

×