Kunstsilo støtter ikke din nettleser

Du bruker en nettleser som ikke støttes lenger på web. Last ned en av disse:

Etter over 20 år med inspirerende, moderne og vakre utstillinger har Sørlandets Kunstmuseum nå stengt dørene og skiftet navn til Kunstsilo. Nettsiden skmu.no legges ned, og kunstsilo.no er vårt nye nettsted. Innspurten mot Kunstsilo har begynt!

Foto: Erling Slyngstad-Hægeland

Museets ansatte fikk omvisning i Kunstsilo: – Man blir jo henført

Bak lukkede dører 30.03.2023

Vi ble med da de Kunstsilo-ansatte fikk omvisning i det som snart skal bli deres nye arbeidsplass.

– Det begynner nok å nærme seg hundre, sier anleggsleder Simon Hartveit.

Han snakker om antall omvisninger han har hatt ansvar for i Kunstsilo de siste par årene.

Anleggsleder Simon Hartveit forteller om arbeidet til museets ansatte.

Denne gangen er det Kunstsilos ansatte som skal få se den siste utviklingen i bygget. Allerede i november skal museet overta nøklene, og det gjøres store fremskritt hver eneste uke. På tross av at han har gjort dette utallige ganger før, geleider Hartveit gruppene sine gjennom bygget med stor entusiasme. Og den deles av de besøkende. 

– De fleste blir jo begeistret, spesielt når de ser utstillingsrommene og det som skal bli Silosalen. Det er litt ekstra gøy med museets ansatte, for de blir spesielt begeistret siden de skal ha dette som arbeidsplass, sier Hartveit.

Fra venstre: Johanna Vaara, Anne Eftevaag, Grethe Haugen, Linnea Dunsæd, Even Askildsen og Frank Falch. Foto: Erling Slyngstad-Hægeland

Gode utstillingsrom

Begynnelsen av omvisningen er den samme som sist: På med hjelm, vernesko og vest. Resten av turen er helt annerledes, og gir en helt ny innsikt i hvordan Kunstsilo blir når bygget står ferdig. Kurator Hanne Cecilie Gulstad er et eneste stort smil når hun går gjennom de ulike utstillingsrommene.

Hanne Cecilie Gulstad dokumenterer omvisningen. Foto: Erling Slyngstad-Hægeland

– Dette blir kjempebra. Det er veldig gøy å se at rommene begynner å ta form, og det føles mye nærmere åpning når man ser hvor langt de er kommet. Vi jobber jo med åpningsutstillingen nå, og det er veldig stas å komme inn her og visualisere hvordan det vil bli. Utstillingsrommene er gode rom, med bra størrelse, og de er fine å gå gjennom, sier Gulstad.  

Simon Hartveit sammen med Sara Ousdal og Else-Brit Kroneberg. Foto: Erling Slyngstad-Hægeland

Konservator Else-Brit Kroneberg jobber for tiden med en doktorgrad ved UiA, men er tilbake på museet når Kunstsilo åpner.

– Det er gøy å se en arbeidsplass i transformasjon, og spennende å se konturene av hvordan utstillingsrommene blir, sier hun.

Even Askildsen under silorørene. Foto: Erling Slyngstad-Hægeland

– Hva ser du etter når du går gjennom siloen?

– Jeg er nysgjerrig på bygget i sin helhet, men begynner jo umiddelbart å tenke på den indre logistikken, så jeg ser mye på heiser, lagringsrom og utstillingsarealene hvor vi skal presentere alle prosjektene. Men så blir man jo også henført av arkitekturen og hvordan selve bygget oppleves. Det er veldig spektakulært. 

Else-Brit Kroneberg og Hanne Cecilie Gulstad. Foto: Erling Slyngstad-Hægeland

Høyt under taket

De museumsansatte tas gjennom de ulike etasjene, og rommene hvor de skal jobbe, spise og ha møtevirksomhet. Etter 40 minutter er omvisningen over for denne gang. Teamleder for vertskap Sara Ousdal har latt seg begeistre.

Sara Ousdal. Foto: Erling Slyngstad-Hægeland

– Størrelsesforholdene gjør inntrykk. Det er heftig å ta innover seg at det er så høyt under taket. Jeg har gått rundt og tenkt på hvordan vi kan utnytte de ulike rommene best mulig. Alt flyter så godt og ligger til rette for gode publikumsopplevelser, sier hun.

Fra venstre: Sara Ousdal, Henriette Martinsen, Vårin Traaholt, Anne Eftevaag, Randi Jessen, Karl Olav Segrov Mortensen, Else-Brit Kroneberg og Hanne Cecilie Gulstad. Foto: Erling Slyngstad-Hægeland

– Hva håper du Kunstsilo skal bli for byen og regionen?

– I tillegg til et museum med høyt nivå på det kunstfaglige, håper jeg at det blir et samlingssenter for alle. Et sted som både unge og eldre trives, sier Ousdal.

Fra venstre: Magnhild Aasen, Fikrije Opstad, Marius Jensen, Justine Eikaas og Simon Mawdsley

More from Kunstsilo

Your browser is out-of-date!

Update your browser to view this website correctly. Outdated Browser

×