Kunstsilo støtter ikke din nettleser

Du bruker en nettleser som ikke støttes lenger på web. Last ned en av disse:

Etter over 20 år med inspirerende, moderne og vakre utstillinger har Sørlandets Kunstmuseum nå stengt dørene og skiftet navn til Kunstsilo. Nettsiden skmu.no legges ned, og kunstsilo.no er vårt nye nettsted. Innspurten mot Kunstsilo har begynt!

Undervisning

For skoleelever og barnehager.

Undervisning og undervisningtilbud i Kunstsilo. Gratis tilbud for skoler og barnehager, skoleelever og barnehagebarn i Kunstsilo, Kristiansand. Den Kulturelle Skolesekken / DKS

Kunstsilo kommer til å ha inspirerende, gratis undervisningstilbud til både skoleklasser og barnehager når vi åpner.

Vi ser frem til å kunne ønske barnehagebarn og skoleelever hjertelig velkommen i Kunstsilo!

I påvente av åpning av Kunstsilo har vi utadrettet undervisningsaktivitet gjennom Den Kulturelle Skolesekken (DKS), ved å dra på turné med «Over sju blåner» og «Loop- historien gjentar seg». Disse er nå ferdigbooket.

Har du spørsmål knyttet til undervisning eller ønsker å abonnere på vårt nyhetsbrev for skoler og barnehager, kontakt oss på undervisning@kunstsilo.no.

Alle våre undervisningstilbud er gratis.
Museet dekker dessverre ikke transport.


Den kulturelle skolesekken (DKS)

DKS er en nasjonal ordning som sørger for at alle skoleelever i Norge får oppleve profesjonell kunst og kultur hvert år. DKS er et samarbeid mellom Kulturdepartementet og Kunnskapsdepartementet, og alle landets fylkeskommuner og kommuner. Sørlandets Kunstmuseum (nå Kunstsilo) har vært fast leverandør av produksjoner til DKS og hvert år fått besøk av flere tusen skoleelever fra Agder. Under finner du våre aktuelle DKS-tilbud.

Aktuelle DKS-tilbud fra Kunstsilo

Loop – Historien gjentar seg.

Vandreutstillingen LOOP viser grafikk fra 60- og 70-tallet, med fokus på politisk kunst. Verkene dreier seg rundt temaer som kunstnerne var opptatt av, med mange paralleller til konflikter og hendelser som er svært aktuelle i dag. Motstand mot krig og rasisme, likestillingskamp og miljøvern står sterkt blant kunstnerne. Billedkunst, og spesielt grafikk, har blitt brukt opp igjennom årene som en måte å produsere kunst på en rimelig måte, som kan være med å ytre noe. Ofte trykket kunstnerne opp bildene sine som plakater til å brukes i demonstrasjoner, som de ofte ga vekk. Temaene i utstillingen kan knyttes opp med flere kompetansemål fra læreplanen, og tas med tverrfaglig arbeid videre på skolen.


Over sju blåner

I dette undervisningsopplegget for 1.-4.klasse tar vi utgangspunkt i  fotokunst fra Tangen-samlingen. Barna inviteres til å fabulere, dikte, tenke og assosiere. Opplegget har fokus på den norske fortellerkunsten og hvordan kunstverk kan oversettes til nye uttrykk når fantasien får fritt spillerom. Verkene vi jobber med er av skandinaviske kunstnere og er valgt med tanke på å skulle vekke nysgjerrighet og undring. Sammen lager vi et eventyr. Hvilke kvaliteter har en helt eller heltinne? Hva skjer når helten eller heltinnen møter på utfordringer? Må alle eventyr ha en lykkelig slutt?

Your browser is out-of-date!

Update your browser to view this website correctly. Outdated Browser

×