Kunstsilo støtter ikke din nettleser

Du bruker en nettleser som ikke støttes lenger på web. Last ned en av disse:

Etter over 20 år med inspirerende, moderne og vakre utstillinger har Sørlandets Kunstmuseum nå stengt dørene og skiftet navn til Kunstsilo. Nettsiden skmu.no legges ned, og kunstsilo.no er vårt nye nettsted. Innspurten mot Kunstsilo har begynt!

Anleggsleder Simon Hartveit studerer utsikten fra et av utstillingsrommene. De fleste åpningene skal lukkes, bortsett fra den Hartveit ser ut fra. Foto: Erling Slyngstad-Hægeland

Kunstsilo tar form – se bildene

Bak lukkede dører 03.02.2023

Det er nå 100 mann i sving på byggeplassen, og man kan se konturene av det nye museet både inne og ute.

– Nå ser man at det nærmer seg et bygg her, og det er veldig kult, sier anleggsleder Simon Hartveit fra Kruse Smith.

Status på byggeplassen er at rehabiliteringsfasen er ferdig og prosjektet er nå i nybyggfasen.

– Det er veldig gøy å se fremdriften, sier Hartveit, som kan fortelle følgende:

# Det store bygget mot kulturskolen er nå tett, og det er satt inn vinduer. Der jobber elektrikere og rørleggere for fullt.

# I havnelageret, som er bygget mot havet, holder vi på å lukke veggene nå.

# Vi har støpt gulv til det som blir selskapslokaler og bar på toppen. Og vi har begynt å reise den bærende stålkonstruksjonen til glassetasjen øverst. Så nå er siloen høyere enn noen gang.

# Vi holder på å gjøre oss ferdig med de nye heis- og trappesjaktene som skal gå helt til topps.

– Fra nå og fremover, så er det bånn gass med innredning og støping av gulv inne. Og så begynner vi med teglfasadene på havnelageret, forteller Hartveit.

Se bildekarussellen under

Dronebilde av Kunstsilo, som viser arbeidere i sving på taket, i det som skal bli selskapslokaler og bar. Foto: Erling Slyngstad-Hægeland
Dronebilde av Kunstsilo, som viser arbeidere i sving på taket, i det som skal bli selskapslokaler og bar. Foto: Erling Slyngstad-Hægeland.
Fasaden på sidebygget mot Kulturskolen. Foto: Erling Slyngstad-Hægeland
Anleggsleder Simon Hartveit studerer utsikten fra et av utstillingsrommene. De fleste åpningene skal lukkes, bortsett fra den Hartveit ser ut fra. Foto: Erling Slyngstad-Hægeland
Her jobber en elektriker fra OneCo i det som skal bli et av utstillingsrommene. Foto: Erling Slyngstad-Hægeland
Her jobber en elektriker fra OneCo i det som skal bli et av utstillingsrommene. Foto: Erling Slyngstad-Hægeland
Disse to etasjene blir et unikt utstillingsrom hvor det blant annet vil bli digital kunst og digital formidling. Lastebilen i forgrunnen står i det som skal bli Silosalen.
Anleggsleder Simon Hartveit sjekker ut isolasjon og fasade. Foto: Erling Slyngstad-Hægeland
Dette er den «nye» etasjen i Kunstsilo, med nydelig utsikt. Her skal det bli selskapslokale og bar. Foto: Erling Slyngstad-Hægeland
Dette er den «nye» etasjen i Kunstsilo, med nydelig utsikt. Her skal det bli selskapslokaler og bar. Foto: Erling Slyngstad-Hægeland
Anleggsleder Simon Hartveit og Oddbjørn Leikarnes fra riggavdelingen. Foto: Erling Slyngstad-Hægeland
Kunstsilo-fasaden ved siden av Kilden. Foto: Erling Slyngstad-Hægeland
Dronebilde av Kunstsilo og Kilden. Foto: Erling Slyngstad-Hægeland

Det er mye som begynner å ta form, og bak alle stillasene og presenningene på selve siloen er fasadene ferdig. De neste ukene handler det om å få lukket bygget, det vil si at alle veggene er lukket og vinduer er på plass. Da kan man få provisorisk oppvarming i bygget og begynne med innvendig arbeid overalt.

Anleggsleder Simon Harveit i Kruse Smith. Foto: Erling Slyngstad-Hægeland

For øyeblikket er det cirka 100 mann i sving på området, og det øker jevnt og trutt. Mye av arbeidet er krevende, ikke minst med den bærende stålkonstruksjonen på taket.

– Det er vanvittig mye vind her, og vi er avhengig av at det ikke blåser så mye når vi skal bruke kran. Og så er det selvfølgelig alltid litt krevende å bygge midt på vinteren. Plutselig kan det komme en uke med mange minusgrader, og da må vi sørge for at det er tørt og varmt inne i bygget. Det er ikke alltid like enkelt i en silo på 15.000 kubikkmeter.

Når stillaser og presenninger tas ned kan man for alvor se hva Kunstsilo vil bli. Det vil trolig skje over påske.

– Bygget skal være ferdig i november, og mesteparten av arbeidet som utføres de siste månedene er innvendig. Så når vi nærmer oss våren og sommeren vil bygget se ganske ferdig ut for et utrent øye, sier anleggslederen.

Kruse Smith har også en del å gjøre på utsiden, med opparbeiding av kaia og arealene mellom kulturskolen og siloen. I november skal Kunstsilo være innflyttingsklar.

More from Kunstsilo

Your browser is out-of-date!

Update your browser to view this website correctly. Outdated Browser

×