Kunstsilo støtter ikke din nettleser

Du bruker en nettleser som ikke støttes lenger på web. Last ned en av disse:

Etter over 20 år med inspirerende, moderne og vakre utstillinger har Sørlandets Kunstmuseum nå stengt dørene og skiftet navn til Kunstsilo. Nettsiden skmu.no legges ned, og kunstsilo.no er vårt nye nettsted. Innspurten mot Kunstsilo har begynt!

Kunstsilo og IK Start blir partnere

pressemelding 06.07.2022

pressemelding 6.juli 2022

Kunst og fotball virker kanskje ikke som den mest naturlige sammenkoblingen, selv om begge handler om å dele opplevelser, fortellinger og følelser.

Kunstsilo og IK Start er stolte over å  kunne offentliggjøre sitt partnerskap, som har som mål å nå ut bredt og å engasjere innbyggere i Kristiansand og i regionen. Sammen er partene i gang med å utvikle et strategisk samarbeid og en rekke konkrete utadrettede tiltak. Allerede til høsten lanseres første aktivitet for publikum. 

Partnerskapet skal utvikle relasjoner med publikum, både gjennom å nå nye grupper med de tilbud som finnes, men også ved å utvikle nye former for aktiv deltagelse. Kunstsilo og IK Start skal involvere, engasjere, skape fellesarenaer og åpne for nye perspektiv for begge organisasjoners publikumsgrupper i alle aldre. 

Foto: Erling Slyngstad-Hægeland

– Kunst handler ikke bare om å se et bilde. Det handler også om å skape noe, og å være en del av noe større. Slik er det også med fotballen. For oss er det viktig å senke terskelen, åpne opp, invitere og inkludere. Kunstsilo skal være et museum for alle. Vi ønsker å bygge broer mellom ulike miljø, gjøre oss aktuelle og relevante for flere og bidra til å skifte perspektiv i møte med kunsten og Kunstsilo, sier adm.dir i Kunstsilo, Reidar Fuglestad.

Samarbeidet skal gjensidig styrke hverandres posisjon, muliggjøre utviklingen av nye inntektsmodeller og legge til rette for et godt, innovativt og langsiktig samarbeid. 

– Vi i Start ønsker at kunsten skal komme ut til folket.  Eller sagt på en annen måte, bli så folkelig at alle i samfunnet aksepterer den. Siloen kommer – uansett om en har vært imot eller ikke. Nå må vi alle sammen gjøre det beste for at Kunstsilo blir en suksess og at samarbeidet bidrar til at Start også hevder seg i Norgestoppen, sier daglig leder i IK Start, Terje Marcussen.

Foto: Erling Slyngstad-Hægeland

For å feire det nye samarbeidet, har det blitt planlagt en markering som skal skje under torsdagens hjemmekamp. Publikum som kommer på Start-Brann torsdag 7.juli klokken 18, kan vente seg en overraskelse i pausen. 

Om Kunstsilo

Kunstsilo er en nedlagt, prisbelønt kornsilo på Odderøya i Kristiansand som akkurat nå forvandles til et av Nord-Europas mest nyskapende kraftsenter for kunst- og kulturopplevelser. Med enestående lokaler skal Kunstsilo romme Tangen-samlingen, verdens største samling av nordisk modernisme og Sørlandets Kunstmuseums faste samlinger. Det ikoniske bygget skal romme både kunstutstillinger, arrangementer, vrimlehall, bar, kafé og butikk – og et selskapslokale i toppetasjen med utsikt over byen og innseilingen til Kristiansand.

Om IK Start

Idrettsklubben Start ble stiftet 19. september 1905 og har Sparebanken Sør Arena som hjemmebane. Start skal inspirere barn og voksne på Sørlandet til å tro på og å realisere sine drømmer og visjoner.

Foto: Erling Slyngstad-Hægeland

For mer informasjon, kontakt:

Reidar Fuglestad, administrerende direktør Kunstsilo
reidar@skmu.no / +47 481 59 900

Terje Marcussen, daglig leder IK Start
terje@ikstart.no / +47 905 81 815

More from Kunstsilo

Your browser is out-of-date!

Update your browser to view this website correctly. Outdated Browser

×