Kunstsilo støtter ikke din nettleser

Du bruker en nettleser som ikke støttes lenger på web. Last ned en av disse:

Etter over 20 år med inspirerende, moderne og vakre utstillinger har Sørlandets Kunstmuseum nå stengt dørene og skiftet navn til Kunstsilo. Nettsiden skmu.no legges ned, og kunstsilo.no er vårt nye nettsted. Innspurten mot Kunstsilo har begynt!

Trude Gomnæs Ugelstad Kunstnerisk direktør Kunstsilo

Kunstsilo inviterer til dialogmøte

Nyheter 02.09.2022

Sammen med Kristiansand kommune inviterer Kunstsilo kunst- og kulturaktører i regionen til dialogmøte. Her vil museet presentere sin foreløpige kunstneriske strategi samt diskutere hva Kunstsilo skal bli for regionen i fremtiden.

– Formålet med møtet er å orientere om Kunstsilos kunstneriske ambisjoner, og legge til rette for en god dialog med kunstfeltet. Vi vil også høre hvilke forventninger det er til hva Kunstsilo skal være i regionen, forteller Trude Gomnæs Ugelstad, som er kunstnerisk direktør ved Kunstsilo.

Dialogmøtet finner sted på Teateret 13. september klokka 17, og er for kunstnere og kulturaktører i regionen. Møtet er også åpent også for publikum.

Etter at Ugelstad har presentert Kunstsilo foreløpige kunstneriske strategi, vil et panel med ulike kunstaktører og organisasjoner si litt om sine forventninger til det nye museet. Deretter vil det åpnes opp for spørsmål og innspill fra salen.

– Alle som ønsker å bli hørt, vil bli hørt. Innspillene vil vi ta med oss i det videre arbeidet med vår strategi. Det er naturlig at det også vil bli flere møtepunkter fremover, sier Ugelstad.

I sommer har enkelte kunstaktører reagert på det de mener er manglende fokus på faglighet og kunstneriske ambisjoner fra Kunstsilo. Ugelstad sier hun synes deler av kritikken er berettiget, og at det er viktig å ta tilbakemeldingene på alvor.

– Når noen opplever at vi har vært for utydelige, så må vi jobbe med å bli bedre på å formidle, sier hun.

Under dialogmøtet vil Ugelstad også snakke om hvilken rolle museet skal ha i samspill med de andre kunstinstitusjonene i regionen.

– Vi er én aktør blant flere, og vi skal fortsette å være det vi har vært tidligere. Det som er nytt er at vi har fått en fantastisk ny samling – Tangen-samlingen, som gjør at vi kan løfte oss og bli et museum med nasjonale og internasjonale ambisjoner, sier hun.

Dialogmøtet er en del av et bransjetreff som arrangeres i regi av Kulturdirektøren i Kristiansand kommune. Fullt program og link til påmelding finner du i Facebookarrangementet(link).

More from Kunstsilo

Your browser is out-of-date!

Update your browser to view this website correctly. Outdated Browser

×