Kunstsilo støtter ikke din nettleser

Du bruker en nettleser som ikke støttes lenger på web. Last ned en av disse:

Etter over 20 år med inspirerende, moderne og vakre utstillinger har Sørlandets Kunstmuseum nå stengt dørene og skiftet navn til Kunstsilo. Nettsiden skmu.no legges ned, og kunstsilo.no er vårt nye nettsted. Innspurten mot Kunstsilo har begynt!

Marianne Heske. Prosjekt Gjerdeløa, 1980. AKO Kunststiftelse/Tangen-samlingen

Hva er egentlig AKO Kunststiftelse?

Tangen-samlingen 11.03.2021

AKO Kunststiftelse ble opprettet i 2016 og har som formål å samle, kjøpe og gjøre modernistisk kunst fra 1900-tallet tilgjengelig for allmennheten. Når Kunstsilo åpner vil Sørlandets Kunstmuseum få evigvarende disposisjonsrett til Tangen-samlingen, som er verdens største private samling av nordisk modernistisk kunst. AKO Kunststiftelse har også spilt en viktig rolle i finansieringen og gjennomføringen av Kunstsilo-prosjektet.

Utvidelse av samlingen

Tangen-samlingen er gradvis bygd opp av Nicolai Tangen og kunstrådgivere som hjelper med å identifisere og plukke ut potensielle nordiske verk og kunstnerskap som skal inngå i samlingen. Man samarbeider også med gallerier, auksjonshus og med Sørlandets Kunstmuseum/Kunstsilo når nye kunstverk skal vurderes. AKO Kunststiftelse vil fortsette å kjøpe kunst også etter at Kunstsilo står ferdig.

Bokutgivelser og andre prosjekter

AKO Kunststiftelse er involvert i flere prosjekter rundt Tangen-samlingen, som for eksempel dokumentasjon av samlingen i form av bøker. En bok om Tangen-samlingen skrevet i samarbeid med Orfeus Publishing publiseres snart. I tillegg er det utgitt en bok om den finske delen av Tangen-samlingen i forbindelse med utstillingen «The New Beauty: Modernist Highlights from the Nicolai Tangen Collection» i Hämeenlinna Art Museum i Finland. AKO Kunststiftelse har også dokumentert Kunstsilo-prosjektet gjennom fotografier i Kunstsilo før ombyggingen av kunstnerne Per Barclay (Norge) og Per Bak Jensen (Danmark). I tillegg har den finske fotografen Elina Brotherus på oppdrag fra AKO Kunststiftelse laget fotoserien «Seabound» fra Sørlandet og det er også laget en bok om denne serien. AKO Kunststiftelse støtter også øvrige prosjekter som er relatert til Tangen-samlingen og nordisk modernisme.

AKO Foundation støtter andre kunstinstitusjoner

I tillegg til AKO Kunststiftelse støtter AKO Foundation flere kunstprosjekter og kunstinstitusjoner, som The Courtauld Institute of Art, Tate Modern, Turner Contemporary, University of the Arts London, British Museum, Camden Arts Centre og AKO Caine Prize. Dette kan føre til spennende samarbeidsprosjekter for Kunstsilo og AKO Kunststiftelse i fremtiden. 

More from Kunstsilo

Your browser is out-of-date!

Update your browser to view this website correctly. Outdated Browser

×