Kunstsilo støtter ikke din nettleser

Du bruker en nettleser som ikke støttes lenger på web. Last ned en av disse:

Etter over 20 år med inspirerende, moderne og vakre utstillinger har Sørlandets Kunstmuseum nå stengt dørene og skiftet navn til Kunstsilo. Nettsiden skmu.no legges ned, og kunstsilo.no er vårt nye nettsted. Innspurten mot Kunstsilo har begynt!

Sørlandets Kunstmuseum har etter 22 år stengt dørene og skiftet navn til Kunstsilo. skmu.no legges ned og kunstsilo.no er vårt nye nettsted.

Fra Sørlandets Kunstmuseum til Kunstsilo

Nyheter 01.09.2022

skmu.no er blitt kunstsilo.no – følg med videre.

Etter over 20 år med inspirerende, moderne og vakre utstillinger har Sørlandets Kunstmuseum nå stengt dørene og skiftet navn til Kunstsilo. Nettsiden skmu.no legges ned, og kunstsilo.no er vårt nye nettsted. Innspurten mot Kunstsilo har begynt!  

Slutten på en epoke og begynnelsen på en ny

I 1995, da stiftelsen Sørlandets Kunstmuseum (SKMU) ble opprettet, overtok de Christiansands Billedgalleri sin samling og startet sine egne innkjøp av kunst. Nå, over 20 år senere, kan man trygt si at samlingen har vokst- og den vokser fortsatt. Med sine til sammen 1700 verk (p.t) har Sørlandets Kunstmuseum lenge vært en bauta for kunst på Sørlandet og i Norge. SKMU har blant annet et spesielt nasjonalt ansvar for kunsthåndverk. Dette har resultert i en særegen samling av blant annet smykker, glass, keramikk og tekstiler. Selv om dørene på SKMU har stengt, vil samlingen både leve og vokse videre når Sørlandets Kunstmuseum nå blir til Kunstsilo.

Fra Sørlandets Kunstmuseum til Kunstsilo

Nå flytter vi kunsten ut av Skippergata og inn i vårt flunkende nye kunstmagasin. Både Kunstsilos samling og Tangen-samlingen skal registreres, konserveres, pakkes, transporteres og flyttes til vårt banebrytende, innovative magasin i Sørlandsparken. Og om ikke lenge skal mange av de samme verkene løftes fram og få lov til å skinne i den enestående kornsiloen gjennom flerfoldige, spennende utstillinger. Her vil både regionale kunstnere og internasjonal samtidskunst stå side om side med både Tangen-samlingen og kunsthåndverk av ypperste klasse – for å nevne noe.  

Tangen-samlingen består per dags dato av over 4500 verk, og omtales av kunsteksperter som den største og viktigste samlingen av norsk og nordisk modernistisk kunst fra perioden 1930–1980. Samlingen består av både maleri, grafikk, skulpturer, tekstilverk, keramikk, kunsthåndverk, foto og konsept­kunst.
Les mer om Tangen-samlingen.

Overgangen til Kunstsilo blir et spennende og samlende prosjekt, både lokalt, nasjonalt og internasjonalt. Det er med stor ærefrykt og begeistring vi begir oss ut på et nytt kapittel som Kunstsilo. 

Les mer om Kunstsilo

Følg med videre

I påvente av åpning av vårt nye museumsbygg, tar vi blant annet med oss kunst ut på vandring i regionen, og produserer digitale utstillinger. Følg med her på Kunstsilo.no for mer informasjon om alt som skal skje fremover – nettsiden oppdateres fortløpende.  Følg oss også gjerne på Facebook og Instagram.

Har du spørsmål?

Hvis du har spørsmål eller lurer på noe angående enten Kunstsilo-prosjektet eller stenging av SKMU/skmu.no, ta kontakt via post@kunstsilo.no.

More from Kunstsilo

Your browser is out-of-date!

Update your browser to view this website correctly. Outdated Browser

×