Kunstsilo støtter ikke din nettleser

Du bruker en nettleser som ikke støttes lenger på web. Last ned en av disse:

Etter over 20 år med inspirerende, moderne og vakre utstillinger har Sørlandets Kunstmuseum nå stengt dørene og skiftet navn til Kunstsilo. Nettsiden skmu.no legges ned, og kunstsilo.no er vårt nye nettsted. Innspurten mot Kunstsilo har begynt!

Lørdag var det over 1000 mennesker innom utstillingen, ifølge prosjektleder Ronnie Jacobsen. Erling Slyngstad-Hægeland

Blå Kors-utstilling: Kreative barn på Festningen

Nyheter 16.10.2022

Over 1300 barn i regionen har fått prøve seg som kunstnere i regi av Blå Kors, blant annet ved å dekorere deler av den gamle kornsiloen. I helgen var det utstilling på Christiansholm Festning.

– Jeg har laget en konge, forteller Jakob (7), og peker på bildet sitt på veggen.

Jakob er en av de 1300 barna som har bidratt til utstillingen «Soria Moria – hvis jeg fikk være konge eller dronning for en dag».

Lynette Stallemo og sønnen Jakob. Foto: Erling Slyngstad-Hægeland

– Det er gøy å male, og gøy å vise det til folk. Kanskje vil jeg male når jeg blir stor også, sier Jakob.

– Han har gledet seg veldig til dette, konstaterer mamma Lynette Stallemo. Hun er imponert over det hun har sett etter å ha gått en runde gjennom utstillingen på Festningen.

– Det er veldig stas. Det er så mye fint her. Det er fint at barna får stille ut det de har holdt på med på skolen. Da har de mer mål og mening enn hvis de bare skal male noe i timen. De får gjøre det ordentlig og vise det frem. Det tror jeg de liker, sier hun.

Prosjektleder Ronnie Jacobsen fra Blå Kors åpnet utstillingen lørdag. Fra venstre: Frode Holgersen og Camilla Lilleengen (Kilden), Jacobsen, Vårin Christiansen Traaholt og Kristine Kolloen Nilsen (Kunstsilo) og Trond Furseth (Blå Kors). Foto: Erling Slyngstad-Hægeland

Engasjerte barn

Av de 1300 barnekunstverkene på Festningen er 150 av dem dekorerte biter av den originale kornsiloen på Odderøya. Betongbitene er fra 1935, og inneholder mye historie. Elin Gerrard er blant de som har tatt turen til Festningen og latt seg imponere over barnas kreative evner.

Noen av de betongdelene fra den gamle kornsiloen, som barna har dekorert. Foto: Erling Slyngstad-Hægeland

– Det jeg ser er helt fantastisk. Både initiativet og resultatet er imponerende, og det er topp at det er  mange til stede. Og så er det flott at Festningen har åpnet sine dører. Da jeg var ung og vakker var Festningen noe av det viktigste som fantes, og nå håper jeg at dette kan bidra til at folk ser at det faktisk er en festning her. Men det mest fantastiske er at ungene er så engasjerte, sier Gerrard.

Elin Gerrard. Foto: Erling Slyngstad-Hægeland

Prosjektleder for Blå Kors, Ronnie Jacobsen har holdt på med prosjektet i lang tid, og var rørt etter åpningen av utstillingen.

– Det er helt fantastisk. Jeg blir emosjonell og stolt. Og glad. Dagen er endelig kommet. Prosjektet begynte for 8–9 måneder siden. Nå er vi der at 1300 og barn har bidratt med sine kreative og fantasifulle arbeider, og det er fint å se alt samlet, sier han.

David og Celina (begge 10) var blant de besøkende som satte pris på utstillingen. Foto: Erling Slyngstad-Hægeland

Viktig med forebygging

Tanken bak prosjektet er å skape noe positivt i en krevende tid for mange.

Prosjektleder Ronnie Jacobsen. Foto: Erling Slyngstad-Hægeland

– Jeg tror dette har betydd mye for mange barn og unge. Vi vet at pandemien og krigen i Ukraina har gjort mange bekymret, og vi har ønsket å skape et prosjekt som kan bidra til at barna kan uttrykke følelser, tanker og meninger gjennom kreative prosesser. Forebygging blant barn og unge er en av våre kjerneområder, og vi ville gjøre noe som er gøy for de minste – og gøy for byen. For dette er moro også for foreldre og besteforeldre og den vanlige mannen i gata. Noe slikt er ikke gjort før i en så stor skala, sier Jacobsen.

Flere dekorerte betongdeler fra kornsiloen. Foto: Erling Slyngstad-Hægeland

Kunstsilo har samarbeidet med Blå Kors lenge, og er denne gangen aktivt involvert.

– Kunstsilo var de første vi gikk til, for vi er på ingen måte kunstnere i Blå Kors. Vi ønsket å alliere oss med de ulike kunstmiljøene i Kristiansand, og har satt sammen et partnernettverk for å klare å gjennomføre et slikt prosjekt i så stor skala. Mange har vært involvert, og mange har bidratt, sier prosjektlederen.

More from Kunstsilo

Your browser is out-of-date!

Update your browser to view this website correctly. Outdated Browser

×