Kunstsilo støtter ikke din nettleser

Du bruker en nettleser som ikke støttes lenger på web. Last ned en av disse:

Etter over 20 år med inspirerende, moderne og vakre utstillinger har Sørlandets Kunstmuseum nå stengt dørene og skiftet navn til Kunstsilo. Nettsiden skmu.no legges ned, og kunstsilo.no er vårt nye nettsted. Innspurten mot Kunstsilo har begynt!

virtuelt museum Lumen Art Projects Genetic Moo artists in residency Biome Collective Microworld

(Arkiv)Velkommen til det virtuelle Sørlandets Kunstmuseum

arkiv Sørlandets Kunstmuseum 09.07.2021

Nesten som et dataspill: Nå kan du besøke en virtuell versjon av kunstmuseet!

Det virtuelle museet startet som et prosjekt som skulle se på hvordan man kan gi rom for publikum å møtes og oppleve kunst sammen under en pandemi. Det ble et ønske å etablere et virtuelt museum som skulle være et møtested for alle, et møtested som ikke lot seg begrense eller påvirke av korona-situasjonen som i dag. Ny teknologi skulle gjøre kunstopplevelser tilgjengelig utenfor museets fire vegger – og ut over landegrenser.

Nå lanseres første versjon, en slags test, på veien til et virtuelt museum. Med støtte fra Fritt Ord og Cultiva har Sørlandets Kunstmuseum etablert en enkelt virtuell utgave av museet – som kanskje kan minne litt om Minecraft? Her kan publikum velge seg en avatar, møte vennene sine, chatte, og sammen utforske museet. Kanskje se en direktesending i kinoen? Eller tegne sammen på verkstedet?

I tillegg har museet i samarbeid med Lumen Art Projects invitert inn et par kunstnere som jobber digitalt, til et Artists in Virtual Residency – digitale gjestekunstnere. Først ute er kunstnerduoen Genetic Moo; Nicola Schauerman og Tim Pickup. Samtidig som at Genetic Moo stiller ut det digitale økosystemet Microworld Kristiansand på Sørlandets Kunstmuseum, jobber de også med et parallelt utstillingsprosjekt i det virtuelle museet. Prosjektet utvikler seg i løpet av utstillingsperioden. I museets fysiske utstilling kan man utforske deres interaktive kunstinstallasjoner gjennom lek og utfoldelse. I denne virtuelle utgaven har de tatt i bruk elementer fra dataspill. Hvor er de forsvunnede sjøstjernene? Hvis du finner dem og samler dem, hva skjer da?

Vil du besøke det virtuelle museet? Slik gjør du:

Gå inn på virtuell.skmu.no.

Lag deg en avatar, møt vennene dine og gå inn i museet. Dere kan chatte sammen og ved å skrive inn kommandoer som for eksempel «/dance», kan dere gjøre -eller bli -ulike ting.

Inne på det virtuelle museet kan dere velge mellom å gå inn i «Cinema», altså en kinosal, eller opp i «Exhibition», altså utstillingen, hvor dere kan utforske og oppleve ulike kunstinstallasjoner. I kinosalen kan dere se opptak av en kunstnersamtale mellom Tim Pickup og Nicola Schauerman, kunstnerne i Genetic Moo. I utstillingen kan dere oppleve ulike kunstinstallasjoner.

Virtuell.skmu.no er utviklet av Biome Collective, basert på online museet Multiplayer Art.  Biome Collective består av Matthew Cormack, Niall Moody og James Morwood.

More from Kunstsilo

Your browser is out-of-date!

Update your browser to view this website correctly. Outdated Browser

×